Londres

La gal·lesa Duffy triomfa en la gala dels Brit i eclipsa Coldplay, que es queda sense premi

La cantant gal·lesa Duffy s'ha convertit, amb tres guardons, en la gran triomfadora dels Brit Awards, considerats els premis musicals més importants del Regne Unit. Duffy, que fa poc també va guanyar el Grammy per haver signat el millor àlbum de pop vocal, s'ha endut els guardons al millor disc, millor artista femenina i revelació. El grup Coldplay ha estat el gran perjudicat de la cerimònia i no s'ha endut cap dels quatre premis als quals optava. Entre la resta de guardonats hi ha els grups Elbow, Kings of Leon i Iron Maiden, i els cantants Paul Weller, Kanye West i Katy Perry.

Actualitzat
La gala dels Brit Awards, que aquesta nit s'ha celebrat a Londres, l'ha presentada la cantant australiana Kylie Minogue i ha decebut els fans de Coldplay, que han vist com el seu grup marxava amb les mans buides, tot i haver triomfat en els Grammy. En canvi, Duffy, amb només 24 anys, s'ha endut tres guardons. I això que tots dos eren, amb quatre nominacions cada un, els favorits.

Els Brit també han reconegut el veterà duet de tecno pop Pet Shop Boys amb un premi per a la seva contribució a la música. Altres triomfadors de la nit han estat Paul Weller, considerat el millor artista masculí, Kings of Leon, amb el premi al millor àlbum internacional i al millor grup internaciona, Kanye West, com a millor artista masculí internacional i Katy Perry, millor artista internacional.

La gala va comptar amb actuacions musicals del nivell d'U2, que hi va tocar el seu nou senzill, i la mateixa Duffy, a més del Grup Take That.
Anar al contingut