El cap dansaire de Campdevànol i la resta dels balladors, a la Delegació de la Generalitat davant de la UE, el 28 d'abril (horitzontal)
El cap dansaire de Campdevànol i la resta dels balladors, a la Delegació de la Generalitat davant de la UE, el 28 d'abril (horitzontal)

La Gala de Campdevànol surt per primera vegada a l'estranger amb una ballada a Brussel·les

ACN Brussel·les.-La Gala de Campdevànol, coneguda també com la Dansa del Roser o de les Caputxes, s'ha pogut veure per primera vegada aquest divendres a l'estranger, a Brussel·les. Els balladors han actuat a la seu de la Delegació de la Generalitat davant de la Unió Europea i diumenge ho faran a l'emblemàtica Grand Place de la capital belga amb la música de la Cobla Principal d'Amsterdam. "Per nosaltres venir a Brussel·les és inèdit, no s'havia sortit pràcticament mai de la plaça", ha explicat el cap dansaire, Albert Martínez. "Fa quatre segles que es balla ininterrompudament la nostra dansa, i poder-la exportar al cor d'Europa per primera vegada és un honor", ha afegit l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso.

La Gala de Campdevànol és Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional de Catalunya, i aquest divendres ha tancat els actes oficials de celebració de la Setmana Cultural Catalana de Brussel·les. El representant permanent de la Generalitat davant de la UE, Amadeu Altafaj, ha remarcat que amb el viatge fins a Brussel·les dels dansaires ha "contribuït molt" a fer d'aparador de la cultura del país. "La diplomàcia cultural es pot fer de moltes maneres, però cap millor que portant fins aquí danses com aquesta", ha destacat. L'alcalde de Campdevànol ha assegurat que tot el poble s'ha implicat en l'exportació de la festa, amb més d'un centenar de persones acompanyant els dansaries fins a Brussel·les. "Per nosaltres, com a poble, és un orgull poder tancar la setmana catalana" de la capital europea, ha explicat Manso. La ballada a la delegació de la Generalitat ha servit, també, per inaugurar l'exposició 'La Dansa de la Gala de Campdevànol', que es podrà visitar a l'Espai Catalunya-Europa en les properes setmanes. A més, aquest divendres els balladors han estat rebuts institucionalment per l'Ajuntament de Brussel·les i han entregat un vestit de capdanser al Manneken Pis. Diumenge, ballaran a l'emblemàtica Grand Place de Brussel·les, en la seva primera actuació en una plaça d'un país estranger.

Anar al contingut