La fusió entre Gas Natural i Unión Fenosa crea un gegant energètic amb presència en 23 països

Tindran 20 milions de clients arreu del món i una facturació superior als 20.000 milions d'euros. La junta d'accionistes de Gas Natural ha ratificat, aquest divendres, l'absorció de l'elèctrica. Es crea la primera companyia integrada de gas i electricitat d'Espanya. Dilluns ho aprovaran els accionistes d'Unión Fenosa i al setembre s'haurà completat definitivament la creació d'aquest gran grup energètic amb seu a Barcelona.

Actualitzat
Els accionistes de la gasista han aprovat l'operació de fusió durant la junta que s'ha fet aquest divendres a Barcelona, donant per bo el tercer intent de la companyia de comprar una elèctrica després de les operacions fallides sobre Iberdrola i Endesa.

Neix un nou gegant energètic

La integració de Gas Natural i Unión Fenosa donarà pas a un gegant energètic amb presència en 23 països, que tindrà una quarta part del negoci a l'Amèrica Llatina, amb 20 milions de clients a tot el món i amb una facturació per sobre dels 20.000 milions d'euros.

Dilluns, Unión Fenosa

Després d'aprovar-se la fusió per part dels accionistes de Gas Natural, dilluns serà el torn dels d'Unión Fenosa, que haurà de donar el vistiplau a l'operació. Però això només serà un tràmit, ja que Gas Natural és la propietària del 95 per cent del capital de l'elèctrica.

El president de Gas Natural, Salvador Gabarró, ha dit que el procés ha funcionat com un rellotge suís i que la fusió serà fàcil.
En el nou pla estratègic, fins al 2012, Gas Natural preveu invertir fins a 9.000 milions. I per a l'accionista, ha anunciat que el dividend creixerà a un ritme del 10% anual.
Anar al contingut