Barcelona

La Fura dels Baus representa "Imperium" al Grec, un espectacle crític amb l'imperialisme

La Fura dels Baus ha estrenat a Barcelona el seu últim espectacle, "Imperium", dins del Festival Grec. Aquesta nova posada en escena es podrà veure fins al 28 de juliol al Mercat de les Flors. Amb "Imperium", la Fura dels Baus torna als seus orígens. Però si aleshores la companyia estava formada només per homes, ara són exclusivament les dones les que interpreten l'obra, un espectacle que no deixa que el públic s'assegui a la butaca. La violència, l'abús de poder i la dominació de l'home queden reflectides a "Imperium", una crítica sense embuts de l'imperialisme.

Actualitzat

La companyia catalana La Fura dels Baus ha dut al Festival Grec de Barcelona el seu espectacle "Imperium", estrenat amb obstacles al maig a la Xina, una denúncia sobre "el culte a l'abús i la violència" de l'imperialisme, que està protagonitzada només per dones.

Aquest espectacle amb el qual la companyia ha recuperat el llenguatge dels seus primers espectacles es podrà veure al Mercat de les Flors de Barcelona fins al 28 de juliol, després del seu pas per la Xina, Saint-Brieuc (França) i Sòria.

Jürgen Müller, component de La Fura dels Baus i director del muntatge, ha explicat que la idea d"Imperium" va sorgir després de llegir diverses tragèdies gregues i veure'n l'actualitat, tot i que després es va adonar que si volia reflexionar sobre la violència no podia utilitzar personatges de la tragèdia clàssica.

En aquell moment va començar a col·laborar amb Lluís Fusté, coautor de la dramatúrgia i de la direcció escènica, amb el qual va decidir crear una peça pròpia amb arquetips universals, entenent l'imperialisme com a "canibalisme, dominació i una política compactadora".

L'obra es divideix en cinc actes, que comencen amb la representació del caos i la por construïda pel poder -"la por al terrorisme és perquè els estats fan terrorisme"-, l'aparició dels profetes i finalitzen amb la massacre total.

Müller ha explicat que la decisió d'utilitzar només actrius en aquest muntatge es deu al fet que tenen "una expressió emocional més forta" que els homes i que volia tornar als inicis "furers" en què només actuava un gènere.

Anar al contingut