Barcelona

La Fura dels Baus presenta a Barcelona l'òpera "Orfeu" a la bodega del seu vaixell "Naumon"

La companyia teatral La Fura dels Baus estrenarà el pròxim 24 de febrer l'òpera "Orfeu". L'obra es representarà en el seu vaixell "Naumon", concretament a la bodega, on aquest dijous han fet la presentació en roda de premsa. El vaixell està atracat a Barcelona, on la companyia preveu fer-hi dues úniques funcions d'una hora de durada. L'escenari d'aquestes funcions serà l'antiga bodega, a dos metres sota el nivell del mar, amb el públic dret i una il·luminació a base de torxes. Segons La Fura, l'espectacle pretén retornar l'òpera al seu sentit primigeni.

Actualitzat
L'òpera "Orfeu" és la primera que afronta la companyia des de la seva fundació l'any 1979, i estarà interpretada per joves cantants semiprofessionals, acompanyats per músics del Conjunt XXI i un cor de quinze veus. Segons La Fura, "'Orfeu' és un regal que ens ha caigut del cel, quan es commemoren els 400 anys de la seva estrena, i ens l'hem plantejat com una producció senzilla, en la qual aprofitem el que ja tenim al vaixell, com les cordes que tradicionalment pengen del sostre".

Segons el grup, el lloc escollit per fer-hi les representacions compta amb una acústica excel·lent i "és com un infern, en el qual buscarem l'òpera en el seu sentit primigeni, com quan va començar La Fura", han afegit.

Amb un total de 500 entrades posades a la venda per a l'estrena mundial aquest dissabte a través d'internet, La Fura ha avançat que ja en queden només 200 per adquirir.

Una de les curiositats del nou espectacle de La Fura dels Baus és que la segona de les dues úniques representacions que faran d'"Orfeu" serà exclusivament per a dones, per "compensar el greuge de l'any 1607, quan a l'estrena d'aquesta òpera només hi van poder entrar homes com a públic, tal com han explicat.

"Naumon", el centre cultural flotant del Port Vell de Barcelona, s'ha plantejat l'òpera sense pretensions i per això només s'han programat dues representacions. Amb tot, Carles Padrissa, membre del grup, ha reconegut que si l'obra funciona i existeix una major demanda "se'n podria fer una tercera representació". Padrissa ha insistit, però, que es busca "cobrir despeses i no perdre-hi diners".

Després d'ancorar-se momentàniament a Barcelona, el "Naumon", amb els seus seixanta metres de longitud i vuit d'alçada, arribarà fins a Cadis per representar "Sup/Sub".
Anar al contingut