El consistori va anunciar la funerària, que havia de cobrar la meitat que el que cobren les privades, a principis d'abril
Barcelona

La funerària municipal de Barcelona haurà d'esperar

El govern d'Ada Colau s'ha vist obligat a retirar la proposta de l'ordre del dia del ple d'aprovació, per manca de suports

RedaccióActualitzat

El govern d'Ada Colau ha retirat de l'ordre del dia del ple la creació d'una funerària municipal, anunciada a principis d'abril. Ho fa després que Esquerra Republicana va decidir ahir votar que no a la proposta, per considerar-la poc ambiciosa. Els republicans prefereixen explorar la possibilitat de remunicipalitzar Serveis Funeraris. El consistori s'ha quedat només amb el suport de la CUP.

Tant el PPC com el PDeCAT ja van deixar clar, fa dies, que no donarien suport a la mesura. La qüestió estava pendent de la decisió de Cs, que tampoc hi ha garantit el seu suport.

El govern volia que aquesta funerària pública cobrés la meitat que les privades. Ara, els preus de les dues funeràries privades que hi ha a la ciutat són d'uns 7.000 euros, i els de la municipal s'havien de situar al voltant de 3.500 euros, que és el que costa de mitjana a Espanya.

Els preus de la ciutat són els més cars de tot l'estat espanyol per a un enterrament. El consistori volia que la funerària pública estigués operativa d'aquí a un any i mig o dos anys.

L'oposició, excepte la CUP, voten perquè les obres del túnel de Glòries no s'aturin

Al llarg del ple d'aquest divendres, el govern municipal ha rebut un altre revés, ja que l'oposició ha presentat una moció conjunta, que es preveu que prosperi, per evitar que es paralitzin les obres del túnel de les Glòries.

Tots els grups de l'oposició, excepte la CUP, han forçat l'aprovació de diverses mocions perquè no s'aturin les obres del túnel de Glòries.

Aquest debat ha derivat en un dur intercanvi de retrets entre l'equip de Colau i el grup demòcrata sobre la corrupció.

En aquest ple el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, s'estrena com a alcalde accidental després que Ada Colau acaba de tenir un fill.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut