Barcelona

La Fundació Tàpies celebra els 25 anys amb una gran retrospectiva de l'artista

En la mostra també s'hi exposen peces de la col·lecció d'art que Antoni Tàpies va bastir al llarg de molts anys

RedaccióActualitzat

La Fundació Antoni Tàpies, a Barcelona, celebra el seu 25è aniversari i ho fa amb una gran retrospectiva de l'artista. Aquest cap de setmana faran una jornada de portes obertes i es podrà veure de franc l'exposició que han preparat per celebrar l'aniversari amb part de les obres de la col·lecció privada de l'artista. "Tàpies. Col·lecció d'artista" acull una quarantena d'obres de Tàpies, algunes d'inèdites i d'altres de molt poc conegudes -la Fundació ha rebut recentment prop de 200 obres noves de Tàpies-, i una vintena més d'altres artistes que el van influir i que ell va col·leccionar.

Tàpies va produir una quantitat ingent d'obres i moltes no van arribar mai a mans de galeristes i es van quedar volgudament a l'entorn familiar. Són els Tàpies menys típics, alguns dels quals mai vistos: hi ha obres primerenques i també pintures matèriques. Ara un bon grapat d'aquests quadres s'exposen a la seva fundació.

També s'hi poden veure els artistes que el van influir. Al llarg de la seva vida, l'artista va anar bastint una col·lecció d'art exquisida, amb obres que sempre l'envoltaven a l'estudi o a casa seva, entre les quals hi ha tres pintures de Miró, una de Picasso, i altres obres de Kandinski, de Dubuffet i d'artistes nord-americans com Pollock o Motherwell. Ara la família Tàpies n'ha cedit algunes per a l'ocasió.

Els actes que obren el programa d'activitats dels 25 anys inclouen l'estrena del documental inèdit de Maria Lluïsa Borràs "Antoni Tàpies", realitzat el 1981. El documental fa un repàs de l'obra de l'artista i els seus referents artístics, literaris i culturals, i el context històric i personal.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut