Els guardonats catalans durant l'acte (EWWR)
Els guardonats catalans durant l'acte (EWWR)

La fundació Rezero i l'Institut Comte de Rius de Tarragona, premiats a Europa

Actualitzat

"Jo soc Coco" és una campanya per fomentar el consum conscient entre la ciutadania i així reduir la producció de residus. I acaba de ser guardonada en la categoria d'Associacions en el marc del IX Premi Europeu de Prevenció de Residus. El premi s'ha lliurat aquest dimarts a Brussel·les.

La campanya la va crear la Fundació Rezero i va comptar amb cinc famílies que van estar 30 dies intentant no generar residus. La clau era aplicar bones pràctiques en el seu dia a dia. També difonien els resultats que obtenien.

Vídeo relacionat: Objectiu: residu zero

 

Però no ha estat l'únic premi que ve cap a Catalunya. El de la categoria Institucions escolars se l'ha endut l'Institut Comte de Rius de Tarragona. El jurat l'ha triat per haver creta un set d'activitats per a alumnes de secundària centrades a repensar i redissenyar aparells ortopèdics i mèdics reutilitzant materials diversos, com pantalles de llum o llums de bicicletes.

 

També hi ha hagut un finalista. Es tracta de la Fundació Real Dreams, que participava en la categoria "Empresa" amb un circuit per donar a ONG ordinadors d'empreses tecnològiques reparats. El procés consisteix a recollir els aparells, revisar-los o reparar-los i, finalment,,, distribuir-los a entitats d'ajut social. El procés permet, a més, fer pràctiques a estudiants d'informàtica de la UPC.

Els premis distingeixen accions dutes a terme durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, tenint en compte criteris com originalitat, innovació i mobilització del públic objectiu.

ARXIVAT A:
CiènciaMedi ambient
Anar al contingut