Barcelona

La Fundació Dalí incorpora dos quadres de la primera època del pintor

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha incorporat dos olis de la primera època del pintor empordanès, procedents de la col·lecció privada Vila Moner, de Figueres. Són "Interior holandès", quadre que Dalí va pintar amb deu anys, i "Retrat de l'àvia Anna cosint", obra que data del 1920, quan el geni tenia 16 anys. Els dos quadres es podran veure a partir de l'estiu al Teatre-Museu Dalí de Figueres, que l'any passat va rebre un milió de visitants. Segons les dades de la Fundació, dos milions i mig de persones van visitar l'any passat les col·leccions exposades arreu del país.

Actualitzat
Dels dos quadres adquirits per la Fundació no se'n sap quina inversió han suposat, perquè sempre que es compra d'una col·lecció privada s'obvia la dada. El més destacat és "Retrat de l'àvia Anna cosint", on dominen els tons blaus. S'hi pot veure una àvia amb un cert aire fantasmagòric, cosint en una butaca al costat d'un finestra, des d'on es veu la costa de Cadaqués cap al mes de juny. El director del Teatre-Museu Dalí, Antoni Pitxot, ha explicat que és una obra "d'intimitat, misteri i llum inventada" elaborat poc després de la mort de la mare del pintor, fet que va provocar commoció entre la família.

Pel que fa a "Interior holandès", Dalí es va inspirar en una reproducció de Manuel Bendito publicada a la revista "Museum". Pitxot destaca que és un "Dalí en clau infantil" que "ja mostrava facultats".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut