Figueres

La Fundació Dalí compra un quadre del pintor empordanès per 11 milions de dòlars, el més car adquirit fins ara

Després de 7 anys de negociacions, la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres ha comprat a un col·leccionista particular per 11 milions de dòlars -uns 8 milions d'euros-, una pintura de l'artista de l'any 1934. És "Elements enigmàtics d'un paisatge", l'obra més cara que ha comprat fins ara la fundació.

Actualitzat
El quadre s'ha adquirit després d'unes llargues negociacions, ja que el seu propietari, un col·leccionista particular el nom del qual no ha transcendit, no el volia vendre.

La particularitat d'aquest oli sobre fusta són els seus elements surrealistes i recurrents de Dalí, com ara la figura central, que és el pintor Vermeer de Delft, i també la dida, el xiprer i la torre. Destaca en especial el seu espai, un cel lluminós que aplega aquests elements.

El director del teatre museu Dalí, Antoni Pitxot, ha explicat que es tracta d'un "quadre prodigiós sobre fusta, d'una pulcritud, intenció i intensitat de bona pintura".

L'obra "Elements enigmàtics d'un paisatge", del 1934, només s'ha exposat a París i a Nova York, i a partir de dimarts serà a Figueres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut