Moment de l'entrega del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2017 a la Fundació Arrels
Moment de l'entrega del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2017 a la Fundació Arrels

La Fundació Arrels rep el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat

L'entitat es dedica a l'atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona

RedaccióActualitzat

La Fundació Arrels ha rebut el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2017, que es lliura anualment en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya. El cantant manresà del grup de rock Gossos i activista social, Natxo Tarrés, ha fet l'entrega d'aquest guardó.

El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, ha recordat "que en aquests moments, a Catalunya, hi pot haver unes 5.000 persones dormint al carrer" i que aquesta situació "no és una causa llunyana". Busquets ha fet una crida a "no culpabilitzar aquestes persones víctimes de la pobresa, ja que qualsevol de nosaltres pot patir una situació que ens aboqui a perdre-ho tot".

En l'acte, també hi ha intervingut Miquel Fuster, un home que va rebre l'ajut de la Fundació Arrels després de viure 15 anys al carrer i que ha explicat que la seva va ser una "experiència de dolor", una situació que ha equiparat al sentiment que es pot tenir "amb la mort d'un fill o una filla". Actualment, Fuster és dibuixant i ha editat dos llibres de còmics relatant aquesta vida al carrer durant una dècada i mitja.

♦ La Fundació Arrels denuncia la falta de xifres actualitzades de gent que viu al carrer a Catalunya

Arrels és una entitat que es dedica a l'atenció de persones sense llar a la ciutat de Barcelona amb el suport de professionals, voluntaris i persones ateses que formen un equip que treballa perquè "ningú dormi al carrer". Des del 1987 han acompanyat més de 10.000 persones sense llar en el seu camí cap a l'autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària.

Anar al contingut