COAG

La fruita dolça augmenta 10 vegades de preu des que surt del camp i arriba al supermercat

L'organització agrària COAG denuncia que el preu de la fruita dolça s'encareix molt des que surt del camp fins que arriba als supermercats. Com a exemple, COAG ha posat el cas del préssec vermell, que el pagès ven a 0,30 euros el quilo i a les grans superfícies costa 1,59 euros el quilo. L'organització agrària ha denunciat la "passivitat" de l'administració i ha advertit que la situació s'està fent insostenible per als productors.

Actualitzat
El preu de la fruita dolça d'estiu es multiplica per deu des del productor fins que arriba a les grans superfícies, segons les dades aportades per l'organització agrària COAG. Així, el pagès rep 0,30 euros per quilo de préssec vermell i 0,25 euros per quilo de nectarina blanca, mentre que el consumidor en paga 1,59 i 2,50 euros per quilo, respectivament. Segons ha assenyalat un portaveu de COAG, la tendència és que els preus en origen baixin, però aquesta reducció no s'està traslladant al preu final. Les mateixes fonts han denunciat en aquest sentit l'actitud "passiva" de l'administració per controlar els preus i han indicat que el sector de fruita dolça va enviar el 22 de juliol una carta al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en què reclamaven la convocatòria de l'Observatori de Preus, sense que per ara s'hagi rebut cap resposta. "L'administració està bastant passiva en aquest aspecte", ha assenyalat el portaveu de COAG, que ha denunciat que els productors de préssecs, nectarines i albercocs estan rebent uns preus que no arriben a cobrir els costos de producció. "La caiguda de preus en origen, unida a l'increment del preu del gasoil i del cost de la mà d'obra amenaça la rendibilitat de les explotacions familiars de les zones productores", ha assenyalat l'organització agrària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut