Idomeni

La frontera entre Grècia i Macedònia, nou tap per als refugiats, que s'acumulen al camp d'Idomeni

RedaccióActualitzat

Idomeni s'està convertint en el nou símbol del drama dels refugiats. Aquesta petita població a tocar de la frontera entre Grècia i Macedònia dóna nom a un dels camps de refugiats que suporten més pressió en l'actualitat.

La població d'Idomeni té uns 150 habitants. Al camp de refugiats hi ha més de 14.000 persones que malviuen amb l'esperança que les deixin passar cap a Macedònia. I n'hi continuen arribant més cada dia, a centenars.

Com que només poden travessar la frontera cap a Macedònia amb comptagotes, a Idomeni, s'hi amunteguen tots els refugiats que fan el camí des de Salònica.

Metges sense Fronteres i altres ONGs han habilitat grans tendes, però no poden acollir tots els que hi arriben. La majoria dormen en petites tendes, però es calcula que hi ha 1.600 persones que, directament, dormen al ras.

Les zones mèdiques i d'abastiment estan saturades. El tap en què s'ha convertit la frontera entre Grècia i Macedònia està provocant un autèntic desastre humanitari.

La situació és insostenible, perquè el camp té una capacitat de només 1.600 refugiats. El govern grec reconeix que ja no dóna l'abast per atendre els milers de refugiats que no paren d'arribar; la majoria, famílies senceres amb molts nens petits.

Reunió a Brussel·les

La Unió Europea torna a abordar la situació dels refugiats aquest dilluns, en una nova cimera amb Turquia.  

La cancellera alemanya, Angela Merkel, assegura que Grècia s'ha de preparar per acollir 50.000 refugiats i que la Unió Europea l'ha d'ajudar a fer-ho. Es calcula que, ara mateix, a Grècia hi ha uns 32.000 refugiats que s'esperen per arribar a l'Europa central, sobretot, a Alemanya.

Sobre el terreny

Un equip de TV3 i de Catalunya Ràdio és a Idomeni per explicar de prop la situació:

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut