Washington

La francesa Lagarde i el mexicà Carstens, únics candidats acceptats per presidir l'FMI

El Fons Monetari Internacional només ha acceptat les candidatures de la francesa Christine Lagarde i el mexicà Agustín Carstens per optar a la direcció de l'organisme. En canvi, ha descartat la del governador del Banc d'Israel, Stanley Fischer, de 67 anys, per la seva edat avançada.

Actualitzat
La direcció de l'FMI ha emès un comunicat en què anuncia que tindrà en consideració les candidatures de la francesa Christine Lagarde i del mexicà Agustín Carstens, però no la de l'israelià Stanley Fischer, que va postular-se aquest cap de setmana tot i que el termini s'acabava divendres passat. L'edat de Fischer, de 67 anys, també ha estat un impediment, ja que la normativa de l'FMI posa com a sostre els 65.

Ara el directori executiu de l'entitat es reunirà amb els candidats. Segons el comunicat, la voluntat és fer públic el nom del guanyador abans del 30 de juny. El mateix Carstens ha admès que Lagarde té opcions bastant altes de sortir escollida i convertir-se en la primera dona que dirigeix el Fons Monetari Internacional. El mexicà, candidat de les economies emergents, té el suport d'una dotzena de països llatinoamericans, però no ha aconseguit l'aval de cap soci clau com l'Índia, la Xina, el Brasil o l'Argentina.

Si Lagarde és finalment l'escollida, la prefectura de l'FMI continuaria estant en mans d'un europeu, tal com desitja la Unió Europea i marca la tradició.
Anar al contingut