Gaza

La fràgil treva entre palestins continua malgrat que Al-Fatah l'ha trencat amb l'assassinat d'un cap de Hamas

La treva entre les faccions palestines, que va entrar en vigor la matinada de dimarts, es manté tot i la mort d'un cap de Hamas tirotejat per les milícies d'Al-Fatah al sud de Gaza. Aquest assassinat és una mostra de la fragilitat de l'alto el foc, que ha permès portar una mica de calma a uns territoris palestins sacsejats els últims dies per la violència entre les faccions del govern de Hamas i els milicians lleials al president de l'Autoritat Nacional Palestina. Amb la víctima d'aquest dimarts, s'han elevat a 34 els morts en menys d'una setmana. Hamas ja ha acusat Al-Fatah de no controlar els seus seguidors, però de moment sembla disposat a respectar la treva.

Actualitzat
El miliciant de Hamas ha mort tirotejat onze hores després que entrés en vigor l’alto el foc. El portaveu del Moviment de Resistència Islàmica ha lamentat que Al-Fatah “no tingui tots els seus elements sota control”. En canvi Al-Fatah assegura que és Hamas qui té per costum “no respectar la resta de partits” i “provoca la violència”.

Tot i aquest encreuament d’acusacions, la interrupció dels enfrontaments ha de servir per reprendre les negociacions per a la formació d’un govern d’unitat nacional. El principal objectiu d’aquest govern és posar fi al boicot de la comunitat internacional al govern de Hamas, partit que va guanyar per una àmplia majoria les eleccions legislatives però que no reconeix l’estat d’Israel.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut