Washington

La fortalesa de l'euro respecte del dòlar podria obligar el BCE a abaixar els tipus d'interès

La crisi hipotecària dels Estats Units ha superat les previsions més pessimistes i encara no ha tocat fons perquè encara hi podria haver nous casos d'impagament d'hipoteques. Ho ha dit el president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, en un discurs sense gaires concessions a l'optimisme davant la Cambra dels Representants més enllà de dir que l'organisme està preparat per atacar la crisi i recuperar l'estabilitat. Una d'aquestes mesures és l'anunciada i dràstica retallada dels tipus d'interès. Una retallada que ha comportat una depreciació del dòlar i una alça rècord de l'euro. És per això que algunes veus ja demanen que el Banc Central Europeu també abaixi els tipus.

Actualitzat

L'euro, que ha assolit un nou màxim històric, es canvia a un dòlar amb 40 centaus. La força de l'euro, però, pot ser contraproduent per a l'economia europea, que pot veure retallada la seva capacitat d'exportació i, per tant, la seva competitivitat.

És per això que cada cop són més les veus que apunten que el Banc Central Europeu hauria de replantejar-se la seva política i rebaixar el preu del diner. Aquesta és, per exemple, l'opinió expressada per l'OCDE, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, que considera que una decisió en aquest sentit donaria tranquil·litat a les entitats financeres.

Anar al contingut