Los Angeles

"La forma del agua", de Guillermo del Toro, favorita als Oscars amb 13 nominacions

Darrere seu "Dunkerque", de Christopher Nolan, amb 8 nominacions i "Tres anuncios en las afueras", de Martin McDonagh, amb 7

Actualitzat

"La forma del agua", del mexicà Guillermo del Toro, és la producció amb més possibilitats d'endur-se estatuetes el pròxim 4 de març a Los Angeles. Aquesta història delicada i poètica que va inaugurar l'últim Festival de Sitges és el fil que ha acaparat més nominacions, 13. Entre les nominacions, la de millor pel·lícula i direcció, millor guió original i millor actriu.

"La forma del agua" es queda a una nominació del rècord de 14 Oscars que van obtenir "La la land", "Titanic" i "Eva al desnudo".

Darrere seu, "Dunkerque", de Christopher Nolan, amb 8 nominacions - millor pel·lícula i direcció i la majoria de categories tècniques- i "Tres anuncios en las afueras", de Martin McDonagh, amb 7, entre elles la de millor pel·lícula, millor actriu i els dos actors de repartiment.

Les nominades a millor pel·lícula per als Oscars 2018 són "La forma del agua", "Tres anuncios en las afueras", "Lady Bird", "Los archivos del Pentágono", "Call me by your name", "Dunkerque", "El instante más oscuro", "El hilo invisible" i "Déjame salir".

 

 

Guillermo del Toro també ha estat nominat a millor director. També han estat nominats Christopher Nolan, per "Dunkerque"; Jordan Peele, per "Get out"; Paul Thomas Anderson, per "Phantom  Thread", i Greta Gerwig, per "Lady Bird".

 

 

Pel que fa a l'Oscar a la millor actriu, les nominades són habituals en aquesta categoria. Meryl Streep, pel seu paper d'editora del diari "The Washington Post" a "Los archivos del Pentágono"; Frances McDormand, pel seu paper d'una mare determinada a fer que la policia investigui l'assassinat de la seva filla a "Tres anuncios en las afueras"; Saoirse Ronan, pel seu paper de Lady Bird a la pel·lícula del mateix títol, una noia en el seu últim curs escolar; Margot Robbie, per la seva interpretació del personatge real de Tonya a "Yo, Tonya"; i Sally Hawkins, per "La forma del agua", una noia muda que té una connexió especial amb una criatura aquàtica.

 

 

I els actors nominats són Daniel Day-Lewis, nominat per "Phantom Thread" que optarà al seu quart Oscar de l'acadèmia. Gary Oldman, per la seva actuació a "El instante más oscuro", interpretant Winston Churchill. Denzel Washington, ha estat nominat també per "Roman J. Israel, Esq". També el jove Thimothée Chalamet ha entrat en les nominacions per "Call me by your name". I finalment, Daniel Kaluuya, per "Get Out".

 

 

En l'apartat de millor actriu de repartiment hi figuren Mary J. Blige, per "Mudbound", Allison Janney, per "I, Tonya", Lesley Manville, per la pel·lícula "El hilo invisible", Laurie Metcalf, per "Lady bird" i Octavia Spencer, per "La forma del agua".

 

L'Oscar al millor actor de repartiment serà per un dels següents intèrprets: Willem Dafoe,  pel seu paper a "Florida project', Richard Jenkins, per  "La forma del agua'", Sam Rockwell y Woody Harrelson, de "Tres anuncios en las afueras" i Christopher Plummer, per "Todo el dinero del mundo", que va substiutir en aquest paper Kevin Spacey després de fer-se públiques diverses acusacions d'abusos sexuals.

La del 4 de març serà, sens dubte, una de les gales més reivindicatives de la història d'aquests premis, però no se sap a hores d'ara si s'està preparant alguna acció similar a la dels Globus, on gairebé tots els convidats vestien de negre. La gala s'ha pogut seguir en directe a través de la web dels Oscars:

 


 

ARXIVAT A:
Premis Oscars
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut