Pequín

El COI reclama a la Xina que respecti els drets humans

El Comitè Olímpic Internacional, reunit a Pequín, ha decidit, finalment, que no suspendrà ni modificarà el recorregut de la flama olímpica. Així ho ha anunciat el president del COI, Jacques Rogge, que també ha fet una crida al govern de la Xina perquè respecti les seves promeses de millorar la situació dels drets humans al país abans dels jocs. La resposta de la Xina no s'ha fet esperar i ha demanat al COI que no polititzi els jocs de Pequín. Ara la flama vola cap a Buenos Aires després que el pas per San Francisco s'hagi vist alterat per les mobilitzacions contràries.

Actualitzat

El president del COI ha demanat a la Xina que compleixi el compromís de respectar els drets humans. Jacques Rogge ha explicat que quan es va atorgar a Pequín l'organització dels Jocs del 2008, les autoritats van dir que aquesta decisió faria avançar el país en aquesta matèria. Enmig de la polèmica per les protestes al pas de la flama pel món, el dirigent olímpic ha admès que la promesa era més moral que jurídica, però tot i això n'ha exigit el seu compliment. La resposta de la Xina no s'ha fet esperar i ha demanat al COI que no polititzi els jocs de Pequín.

Reunit a Pequín, el COI ha decidit que, finalment, no suspendrà ni modificarà el recorregut de la flama olímpica.

La comitiva de la flama ja viatja cap a Buenos Aires, on l'espera un altre gran dispositiu de seguretat i actes de protesta dels grups prodrets humans. És l'última etapa a Amèrica abans d'anar a Àfrica.

La flama olímpica ha provocat incidents al seu pas per París, Londres i San Francisco.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut