Les entitats recullen la flama del canigo a la plaça Sant Jaume (Foto: @JordiLon)
Les entitats recullen la flama del canigo a la plaça Sant Jaume (Foto: @JordiLon)
Barcelona

La Flama del Canigó s'escampa arreu del país per encendre les fogueres de la revetlla

Com cada 23 de juny, la Flama del Canigó encendrà les fogueres de Sant Joan a desenes de revetlles arreu del país. Com ja és tradicional, un grup de nens ha portat la flama al Parlament de Catalunya, on els ha rebut la presidenta, Núria de Gispert. A les sis de la tarda, la flama ha sortit del Parlament en una cercavila popular per anar cap a la plaça de Sant Jaume i repartir-se pels barris de la capital catalana. Enguany, i després de més d'una dècada de no fer-ho, la Flama del Canigó ha creuat la Mediterrània per encendre les fogueres de Sant Joan a la població de l'Alguer.

Actualitzat
Després de sortir del Parlament, cap a les sis de la tarda, la flama ha recorregut el passeig dels Til·lers, els carrers de la Princesa i de Jaume I amb destí a la plaça Sant Jaume. L'acompanya una rua encapçalada per la companyia Teatre Tot Terreny. S'ha preparat un espectacle i s'adaptarà el poema "El Canigó" de Jacint Verdaguer en una rondalla teatralitzada.

A la plaça de Sant Jaume l'Àliga i els gegants de la ciutat han rebut de manera solemne la Flama del Canigó al so de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Allà mateix, els diferents equips de foc han pres la flama per emportar-se-la a les revetlles i fogueres.



Anar al contingut