Lleida

La fiscalia vol que s'arxivi la causa contra Pérez de los Cobos per l'1-O a Lleida

L'Associació d'Advocacia per la Democràcia troba "sospitós" que triguin vuit mesos a admetre la demanda i dos dies a voler arxivar-la

Actualitzat

La fiscalia demana que s'arxivi la causa contra l'exsubdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, i el coronel de la Guàrdia Civil Pérez de los Cobos per l'actuació de l'1 d'octubre a Lleida. La setmana passada, un jutjat de Lleida va admetre a tràmit la querella presentada per l'Associació Advocats per la Democràcia.

Segons David Gil, un dels advocats del grup que va presentar la querella "és molt sospitós" que triguin vuit mesos a admetre a tràmit una querella i que, un cop presentada, al cap de dos dies la fiscalia hagi presentat un recurs.

"És bastant indicatiu que tardin vuit mesos a admetre una querella i només dos dies a presentar la sol·licitud d'arxiu. Un cop sapiguem els motius pels quals es presenta valorarem si hem de fer alguna cosa."

 

 

L'Associació d'Advocacia per la Democràcia a Lleida van confirmar la querella al jutjat, el 25 de juny del 2018. Llavors van explicar que l'objectiu no era tant "perseguir el policia en concret sinó la premeditació a orquestrar un dispositiu policial amb l'objectiu d'atemorir la població".

Si s'acabés obrint judici oral, -extrem que la fiscalia ara vol evitar-, es podria condemnar els responsables a un mínim de 5 anys de presó per "l'excessiva violència" i per la "vulneració de drets fonamentals", segons el col·lectiu denunciant.

 

 

Recordem que els jutjats de Lleida i Solsona acumulen 15 causes, on hi ha representades 62 persones afectades per les càrregues de l'1 d'octubre als col·legis de Lleida, Ponts, a la Noguera, i Soses, al Segrià.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OJudicial
Anar al contingut