La fiscalia valora la possibilitat d'acusar Camps (EFE)
La fiscalia valora la possibilitat d'acusar Camps (EFE)
València

La fiscalia estudia acusar Camps per la confessió de Costa al judici del cas Gürtel

El número dos dels populars valencians va declarar aquest dimecres que el PP es finançava amb diner negre per ordre de Francisco Camps

RedaccióActualitzat

L'endemà que Ricardo Costa va assegurar que el PP valencià (PPCV) es finançava amb diner negre i en va culpar directament Francisco Camps, la fiscalia es planteja acusar el que va ser líder dels populars al País Valencià i president de la Generalitat Valenciana. Francisco Camps va negar aquest dimecres haver donat mai "cap ordre per a una actitud irregular en cap àmbit", en contra del que va afirmar aquest dimecres Ricardo Costa, ex-número dos del PP valencià.

La Fiscalia Anticorrupció ha informat que una vegada acabin les sessions del judici del cas Gürtel valorarà el conjunt de totes les declaracions i estudiarà la seva transcendència en relació amb Francisco Camps.

L'expresident valencià declararà com a testimoni el 7 de març a l'Audiència Nacional per aquesta causa, en què no se l'està investigant. La fiscalia demana set anys i nou mesos per als seus principals col·laboradors en l'època en què Camps era el president del partit al País Valencià i el cap del consell. A més de Ricardo Costa, són l'exvicepresident Vicente Rambla, l'exvicesecretari del PPCV David Serra i i l'exgerent Cristina Ibáñez. Estan acusats de tres delictes electorals, un per cada campanya, i d'un delicte de falsedat documental.

Les Corts demanen que deixi el Consell Consultiu

El ple de les Corts Valencianes ha demanat aquest dijous a Camps que renunciï al seu lloc al Consell Jurídic Consultiu i a les seves prerrogatives com a expresident de la Generalitat. La iniciativa, presentada per Compromís, ha comptat amb el suport de PSPV, Podem i Ciutadans. Els populars s'han abstingut, però han advertit que no toleraran que el Parlament valencià es converteixi "en un tribunal d'honor".

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPP
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut