Trapero, a la seva entrada a l'Audiència Nacional, el 16 d'abril passat (ACN)
Trapero, a la seva entrada a l'Audiència Nacional, el 16 d'abril passat (ACN)

La fiscalia té 5 dies per acusar Trapero i l'excúpula dels Mossos pel 20-S i l'1-O

David MelgarejoActualitzat

L'Audiència Nacional ha decretat l'obertura de judici oral a la cúpula dels Mossos pels fets del 20 de setembre i l'1 d'Octubre.

La conseqüència més immediata i més important per ara és que la fiscalia té cinc dies per presentar els seus escrits d'acusació. Després seran les defenses les que els rebatin.

Però això, a efectes pràctics, significa que en els pròxims cinc dies els fiscals hauran de fer públic per primer cop el seu posicionament de cara als judicis del procés.

Veurem què demana el ministeri públic a l'exmajor Trapero, la intendent Laplana, l'exdirector Pere Soler i a Cèsar Puig, que era secretari general d'Interior. Atenció especial a si es concreta el delicte de sedició i quines penes es demanen per a ells.

A finals de maig, la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va tancar la instrucció del cas contra el major Josep Lluís Trapero, responsable dels Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre del 2017; contra l'aleshores director de la policia catalana, Pere Soler; contra Cèsar Puig, que era el secretari general d'Interior i número 2 del conseller Joaquim Forn, i contra la intendent dels Mossos Teresa Laplana.

El 23 d'abril, Lamela ja va confirmar el processament de Trapero, Soler i Puig per sedició i organització criminal, i el de Laplana per sedició, en rebutjar els recursos que tots quatre havien presentat.

La primera interlocutòria de processament de Trapero, Soler, Puig i Laplana va ser dictada per Lamela el 5 d'abril.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàMossos d'Esquadra20SReferèndum 1-O
Anar al contingut