Madrid

La fiscalia recorrerà la decisió del CGPJ sobre la sanció al jutge del "cas Mari Luz"

La fiscalia recorrerà davant el Tribunal Suprem la multa de 1.500 euros que el Consell General de Poder Judicial (CGPJ) ha imposat al jutge Rafael Tirado. El magistrat no va executar la sentència que el presumpte autor de la mort de la nena Mari Luz Cortés tenia pendent per abusos sexuals a la seva filla. El govern espanyol també discrepa de la sanció.

Actualitzat
La fiscalia s'ha mostrat en desacord amb la decisió de l'alt òrgan judicial. Creu que el jutge Rafael Tirado "no prestava atenció a les executòries i no va adoptar cap mesura en més de dos anys per posar remei a aquesta situació". El jutge va desatendre de manera "continuada en el temps" l'executòria de la sentència. No és només un oblit temporal. Per aquest motiu, la falta de Tirado ha de ser considerada "molt greu" i no només "greu".

La fiscalia discrepa així de la sanció de 1.500 euros al jutge. Amb aquesta multa, el GCPJ ha desestimat el recurs anterior del fiscal, que demanava que Rafael Tirado fos suspès durant tres anys de feina i sou.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut