Barcelona

La fiscalia recorrerà la decisió de deixar en llibertat Millet perquè "hi ha risc de fuga"

Ahir va ser el jutge i avui li ha tocat a la fiscalia. La Fiscalia de Catalunya ha convocat una roda de premsa al Palau de Justícia per repassar i argumentar la seva actuació en el "cas Palau". La fiscalia ha explicat que presentarà un recurs contra l'acta del jutge perquè no està d'acord amb la seva decisió de deixar en llibertat Millet i Montull. Consideren que "hi ha risc de fuga" per les penes que es donen. Les explicacions de la fiscalia s'han fet l'endemà que el jutge Juli Solaz justifiqués la llibertat de Millet i Montull dient que no hi ha risc de fugida ni de destrucció de proves.

Actualitzat
Primer, els advocats de Millet i de Montull. Després, el jutge del cas. I ara, la fiscalia. Per aquest ordre han aparegut als mitjans de comunicació les parts que defensen i acusen els que van ser els màxims responsables del Palau de la Música.

La Fiscalia de Catalunya ha convocat una roda de premsa per argumentar la seva actuació en el "cas Palau". Hi eren la fiscal en cap de Catalunya, Teresa Compte; el fiscal que va portar el cas al principi, Emilio Sánchez Ulled, i els dos fiscals que se n'encarreguen ara, Pedro Ariche i Francisco Bañeras.

Teresa Compte, la fiscal en cap, ha afirmat que presentaran un recurs contra l'acta del jutge perquè no està d'acord amb la seva decisió de deixar en llibertat Millet i Montull, ja que consideren que "hi ha risc de fuga" per les penes que es donen.

Els fiscals han defensat la seva feina i han assegurat que no van demanar en principi presó preventiva perquè en el primer text de la querella la investigació encara estava en marxa.

El jutge ja s'ha explicat

La decisió del jutge del "cas Palau", Juli Solaz, de deixar en llibertat amb càrrecs Millet i Montull ha estat molt criticada. És per això que el magistrat s'ha pronunciat públicament, per primera vegada, i ha justificat la seva resolució dient que no hi ha risc de fugida, perquè els imputats ja podrien haver marxat amb els diners defraudats, i descarta que es destrueixin proves incriminatòries.

En la interlocutòria, Juli Solaz diu que la seva decisió s'ajusta a la llei i que, si a algú no li agrada, ha de demanar als polítics que es canviï la legislació.

El govern actua

La Generalitat ha acordat recórrer la decisió del jutge de deixar en llibertat els dos principals acusats i, a més, ha començat a tramitar la retirada de la Creu de Sant Jordi a Millet, que va rebre l'any 1999.
Anar al contingut