Oriol Junqueras demana al Suprem sortir per fer campanya (EFE)
Oriol Junqueras demana al Suprem sortir de la presó per fer campanya (EFE)

La fiscalia del Suprem, partidària que Oriol Junqueras continuï a presó

Vol que es desestimi el recurs presentat per Junqueras, en què demana sortir de la presó per poder fer campanya, perquè considera que hi ha risc de reiteració delictiva

RedaccióActualitzat

La Fiscalia del Tribunal Suprem s'oposa a la sortida de la presó d'Oriol Junqueras.

Ha sol·licitat a la sala penal d'aquest alt tribunal que desestimi el recurs d'apel·lació presentat per Junqueras, en què demanava l'aixecament de la mesura de presó provisional dictada originalment per la jutge Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, i ratificada més tard pel jutge Pablo Llarena, del mateix Suprem, que s'ha fet càrrec de la causa.

 

 

L'11 de desembre, Junqueras, a través del seu advocat, havia demanat sortir en llibertat per poder fer campanya electoral, que s'acaba aquesta nit, però la fiscalia considera que hi continua havent risc de reiteració delictiva.

 

Junqueras és a la presó madrilenya d'Estremera des del 2 de novembre, investigat pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Al mateix centre penitenciari, i des del mateix dia, també compleix presó preventiva Joaquim Forn.

La resta d'integrants de l'últim govern Puigdemont que van ingressar a presó per ordre de la jutge Lamela van quedar en llibertat sota fiança, per ordre del jutge Llarena, el 4 de desembre, el dia abans de l'inici de la campanya electoral per al 21D. 

En canvi, també continuen en presó provisional incondicional el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i Jordi Sànchez, expresident de l'Assemblea Nacional Catalana. Són a Soto del Real des del 16 d'octubre

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DERCGovern empresonatProcés català
Anar al contingut