Marta Pujol, dilluns, durant la seva compareixença al Parlament (ACN)
Marta Pujol, dilluns, durant la seva compareixença al Parlament (ACN)
Barcelona

La Fiscalia obre una investigació sobre la contractació de Marta Pujol a Sant Vicenç del Montalt

En la seva compareixença a la comissió parlamentària d'investigació sobre el frau fiscal, la filla de l'expresident de la Generalitat va reconèixer que va ser contractada el 1996 sense que es convoqués la plaça d'arquitecta

Actualitzat

La Fiscalia ha obert una investigació sobre la contractació de Marta Pujol Ferrusola, filla de l'expresident de la Generalitat, com a arquitecta municipal de Sant Vicenç de Montalt. El cap d'àrea de Mataró ha obert diligències per investigar el cas, després de la compareixença de Marta Pujol a la comissió parlamentària d'investigació sobre el frau fiscal.

A la comissió, Pujol va reconèixer que des de l'any 1996 treballa per a l'Ajuntament d'aquest municipi maresmenc, tot i que el contracte només se li va prorrogar una vegada. La Fiscalia ha obert la investigació arran de la denúncia de 9 Sant Vicenç, el principal partit de l'oposició.

Pujol va explicar al Parlament que el seu contracte és per 15 hores setmanals, tot i que en realitat "treballa més". 9 Sant Vicenç assenyala que cobra 2.264,17 euros mensuals per 14 hores setmanals, tot i que en l'últim contracte se'n reflecteixen nou. A més, en el seu plec de condicions s'especificava que podia optar a adjudicacions públiques del consistori, com els projectes d'un centre cívic i una guarderia que l'Ajuntament li va encarregar.

També va reconèixer que va ser contractada sense que es convoqués la plaça d'arquitecta perquè se li va adjudicar el càrrec "com un servei de consultoria externa", una pràctica que va dir que era habitual. Segons Pujol, més del 90% dels ajuntaments de municipis amb menys de 10.000 habitants "estan en la mateixa situació".

 

Anar al contingut