La Fiscalia no veu cap delicte del govern espanyol en la gestió de la pandèmia
La seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid (ACN)
Madrid

La fiscalia no demanarà euroordres fins que acabi la instrucció contra el procés

A diferència del viatge de Puigdemont a Dinamarca i d'Anna Gabriel a Suïssa, l'anada de Clara Ponsatí al Regne Unit no ha motivat cap petició

RedaccióActualitzat

La fiscalia general de l'Estat ha comunicat avui, dilluns, que, de moment, no demanarà al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena la reactivació de les euroordres per extradir Carles Puigdemont i els altres líders independentistes encausats pel referèndum i la declaració d'independència.

De fet, en l'escrit que ho ha fet públic, diu que no ho demanaran fins que acabi la instrucció, que pot trigar encara un any, després que el Tribunal Suprem va declarar la causa complexa:

"Pel que fa a la situació dels investigats que es troben fora del territori nacional, (...) el Ministeri Fiscal procedirà a exercitar les oportunes peticions un cop s'hagi dictat aute de processament en la causa."

L'anunci l'han fet l'endemà que s'ha sabut que Clara Ponsatí ja no és a Bèlgica, sinó que s'ha reincorporat a la seva feina a la Universitat de Saint Andrews, a Escòcia.

Notícia relacionada - Puigdemont, sobre la retirada de l'euroordre: "L'Estat té por de la mirada del món"

Ho ha demanat sempre

Les vegades anteriors que algun dels encausats que són a l'estranger, Toni Comín, Anna Gabriel, Lluís Puig, Meritxell Serret, Carles Puigdemont i Clara Ponsatí, ha canviat de país o ha marxat d'Espanya, la fiscalia sí que havia demanat una euroordre.

Ho va fer quan Puigdemont va anar a Dinamarca per una conferència, i també quan Anna Gabriel va fer públic que es quedaria a Ginebra, on s'ha instal·lat indefinidament. En aquest cas no va demanar una euroordre, perquè no pertany a la UE, peró sí una ordre d'extradició.

Totes dues vegades el jutge Llarena no va accedir a la petició, per la qual cosa ara es pot interpretar que la fiscalia desisteix d'intentar-ho perquè preveu que el Tribunal Suprem continuarà desestimant-ho.

D'altra banda, la fiscalia ha aprofitat aquesta comunicació pública per reiterar el seu parer que Jordi Cuixart i Joaquim Forn han de continuar en presó provisional. Ho ha fet motivada per la nova petició de tots dos per demanar la posada en llibertat.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-ORebel·lióGovern empresonat
Anar al contingut