Madrid

La fiscalia manté els onze anys de presó per a Camacho en el "cas Gescartera"

El fiscal Vicente González ha mantingut a l'Audiència Nacional la pena d'onze anys de presó per al propietari de Gescartera, Antonio Camacho. També ha mantingut les penes per al número 2 de l'agència de valors, José María Ruíz de la Serna, i per al responsable d'Administració i Gestió de Patrimonis, Aníbal Sardón, per apropiació indeguda i falsedat documental, així com la responsabilitat civil subsidiària per a La Caixa i per a Caja Madrid Bolsa. D'altra banda, han retirat els càrrecs per a la dona de Camacho, Laura García More, i la comercial Ángeles Leis. En l'escrit final d'acusacions, la fiscalia ha fixat una responsabilitat civil d'69,71 milions d'euros arran de les aportacions totals netes dels clients.

Actualitzat

La pena d'onze anys per a Antonio Camacho es desglossa en: vuit anys de presó i multa de dos anys de 175.492 euros pel delicte d'apropiació indeguda i tres anys de presó i una multa d'un any de 87.746 euros pel delicte continuat de falsedat documental. A més, en l'escrit final, la fiscalia també demana onze anys de presó per al número 2 de l'agència de valors, José Maria Ruíz de la Serna, i per al responsable d'Administració i Gestió de Patrimonis, Aníbal Sardón, als quals acusa d'un delicte d'apropiació indeguda i falsedat documental. La responsabilitat civil fixada pel fiscal és d'69,71 milions d'euros arran de les aportacions totals netes dels clients. El fiscal també manté la responsabilitat civil subsidiària per La Caixa i per Caja Madrid Bolsa.

Segons les investigacions de la fiscalia, Camacho va treure dels comptes de Gescartera set milions d'euros, per ell mateix, que s'han d'afegir els cinc milions que va donar al seu entorn. El president de Gescartera va comptar amb la col·laboració de De la Serna, que va amagar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors els diners dels clients que no s'havien invertit en actius financers. El segon de Camacho s'hauria apropiat de 2,7 milions d'euros. Pel que fa a Sardón, per a qui el fiscal demana cinc mesos de presó i una multa de 72.120 euros, l'acusació fiscal conclou que s'hauria embutxacat tres milions d'euros.

Per a la presidenta, Pilar Giménez Reyna; l'apoderat, Francisco Javier Sierra de la Flor, i el cap de manteniment, Miguel Ángel Vicente, el fiscal ha demanat vuit anys de presó pel delicte d'apropiació indeguda. També ha ratificat la pena de sis anys de presó pel mateix delicte per a Agustín Fernández Ameneiro, Julio Rodríguez Gil i Inmaculada Baltar.

La fiscalia també ha acusat Carlos Ortín Barrón, José Alfonso Castro Mayoral i a Carlos Prats a tres anys de presó per considerar-los còmplices d'apropiació indeguda.

Tanmateix, ha retirat els càrrecs per a la dona de Camacho, Laura García More, i la comercial Ángeles Leis. En el seu escrit final d'acusacions, la fiscalia ha fixat una responsabilitat civil d'69,71 milions d'euros arran de les aportacions totals netes dels clients.

Anar al contingut