La policia alemanya inspecciona un vehicle sospitós (Reuters)
La policia alemanya inspecciona un vehicle sospitós (Reuters)
Berlín

La fiscalia investiga si un detingut a Stuttgart va vendre armes als terroristes de París

El diari "Bild" publica aquest divendres que l'home detingut hauria venut quatre fusells d'assalt als terroristes a través d'internet

RedaccióActualitzat

La fiscalia alemanya estudia els possibles vincles d'un ciutadà alemany, detingut dilluns a Stuttgart, amb els terroristes que van atemptar a París fa dues setmanes. El detingut l'haurien acusat de tràfic d'armes. La fiscalia, però, no ha aclarit encara si aquest home tindria res a veure amb les informacions que el vinculen amb els atacs a la capital francesa, com publica "Bild".

Aquest diari sensacionalista informa que quatre fusells d'assalt utilitzats en els atemptats els van comprar per internet a aquest traficant d'armes. Les armes, de tipus kalàixnikov, les van comprar el 7 de novembre, sis dies abans dels atacs que van fer 130 morts. El venedor l'investiguen per la venda d'armes a través de Darknet, una xarxa d'internet privada, on els usuaris contacten amb altres usuaris que hi confien. En aquesta xarxa virtual es venen i es compren armes, drogues i serveis il·legals. La policia alemanya ha trobat 16 armes en un escorcoll a casa del detingut, a l'estat de Baden-Württemberg.

A Berlín, mentrestant, la policia va detenir aquest dijous dos homes més, presumptament vinculats amb moviments islamistes. No obstant això, aquest matí un portaveu de la policia berlinesa ha informat que els han deixat en llibertat. En la mateixa operació, la policia alemanya va fer un escorcoll en una associació cultural islàmica. Després dels atemptats de París, Alemanya manté en un nivell alt el risc d'amenaça terrorista.

Anar al contingut