Miquel Iceta, en un acte de partit
Miquel Iceta, en un acte de partit
Barcelona

La fiscalia investiga el professor que va dir que Iceta tenia els "esfínters dilatats"

El Ministeri Públic investiga per delictes d'odi els insults homòfobs del professor de la UB

RedaccióActualitzat

La fiscalia ha obert diligències per investigar el professor de la Universitat de Barcelona Jordi Borrell, que va fer una piulada aquest diumenge en què qualificava el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, d'"ésser repugnant", "impostor" i que tenia els "esfínters dilatats". Les diligències les ha obert la secció de delictes d'odi i discriminació de la fiscalia de Barcelona amb l'objectiu de determinar si el missatge de Borrell podria ser constitutiu d'un delicte de provocació a la discriminació per motius d'orientació sexual.

El mateix Iceta ja havia assegurat que volia traslladar el cas a la fiscalia.

Després de la polèmica pels insults homòfobs contra Iceta, el professor ha dimitit del càrrec de director de l'Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB. Ho ha confirmat la universitat en un comunicat, en què assegura que el rector, Joan Elias, ja ha acceptat la seva dimissió i destaca que la UB i el seu rector consideren aquestes expressions "inacceptables" i "alienes als valors universitaris".

Aquest dilluns, Borrell també s'ha disculpat per la piulada. L'ha qualificat de "desafortunada" i de "ficada de pota" i ha demanat perdó a tothom a qui hagi pogut ofendre, sobretot a Iceta. A més, ha assegurat que "no és homòfob, ni molt menys".

El col·lectiu LGTBI del PSC ja va activar aquest diumenge una iniciativa en la plataforma change.org per destituir el professor.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut