Forcadell, en declaracions als mitjans de comunicació aquest dilluns al Parlament (ACN)
Forcadell, en declaracions als mitjans de comunicació aquest dilluns al Parlament (ACN)
Madrid

La Fiscalia General de l'Estat ordena presentar querella contra Carme Forcadell per prevaricació i desobediència

El motiu és haver permès el debat i la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent

RedaccióActualitzat

La fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha ordenat al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que presenti una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, pels presumptes delictes de prevaricació i desobediència.

El motiu és haver permès el debat i la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. El Tribunal Constitucional va estudiar el cas i va traslladar a la Fiscalia la decisió de si querellar-se o no. En aquest sentit, Forcadell ha reiterat el seu parer que "al Parlament s'hi ha de poder parlar de tot". Ho ha fet a través de Twitter:

 


Forcadell: "Quan no hi ha separació de poders, hi ha en joc la democràcia"

Des del Parlament, Forcadell ha dit que "ningú s'esperava una cosa diferent" i creu que la decisió de la Fiscalia "demostra que a l'Estat espanyol no hi ha separació de poders: allò que decideix el govern espanyol passa al Tribunal Constitucional i després passa a la Fiscalia". La presidenta de la cambra ha insistit que està "convençuda" que va fer "el que havia de fer", en defensa de la "llibertat d'expressió" i que al Parlament s'hi "pugui parlar absolutament de tot el que interessi" als ciutadans.

"Ho tornaria a fer, perquè estic convençuda que el que vaig fer va ser defensar la sobirania del Parlament i la llibertat d'expressió"

"Quan no hi ha separació de poders, es posa en joc la democràcia", ha afirmat Forcadell, que ha reafirmat que sempre defensarà "el dret de participació de tots els diputats" de la cambra.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut