Barcelona

Querella contra Lloveras i Buch pel decret de suport dels alcaldes a l'1-O

La fiscalia superior de Catalunya demana, com a mesures cautelars, el tancament de la web de l'Associació de Municipis per la Independència i de l'Associació de Municipis de Catalunya

RedaccióActualitzat

La fiscalia ha presentat una altra querella per frenar la preparació del referèndum. En aquest cas, dirigida contra la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI, Neus Lloveras, i el president de l'Associació de Municipis de Catalunya, Miquel Buch. Se'ls acusa d'haver redactat, signat i difós el decret dels alcaldes de suport a la convocatòria de l'1-O.

La querella, que s'ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es presenta per desobediència al Constitucional, per prevaricació i malversació de fons públics per dur a terme "actes inequívocs de promoció i organització" d'un referèndum "inconstitucional".

Per la fiscalia, tant Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, com Buch, alcalde de Premià de Mar, són "perfectament coneixedors dels reiterats pronunciaments del Tribunal Constitucional", de les advertències del seu deure d'impedir la promoció del referèndum i que l'organització d'una consulta com la de l'1-O "implica necessàriament la utilització il·legal de quantiosos recursos públics materials, així com la mobilització d'una pluralitat indeterminada de persones".

El fiscal superior demana, com a mesures cautelars, el tancament de la web de totes dues associacions, que s'imposin fiances econòmiques a Lloveras i Buch i es requisin urnes o qualsevol material encaminat a celebrar el referèndum. També que dirigeixin un ofici als alcaldes perquè "imparteixin les instruccions precises" per impedir la celebració del referèndum, prohibint la col·locació de cartells i retirant els que ja estiguin penjats.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut