Barcelona

La fiscalia eleva a 20 milions el desviament de fons que en cinc anys van dur a terme Millet i Montull

La fiscalia de Barcelona eleva a 20 milions d'euros el desviament de fons del Palau de la Música que van dur a terme Fèlix Millet i Jordi Montull els últims cinc anys, a part de les últimes "depredacions" conegudes, com els casaments de les filles de Millet a càrrec de la institució cultural. Aquest és un dels arguments que esgrimeix el fiscal del "cas Millet", Francisco Bañeres, en el recurs d'apel·lació que ha presentat contra la llibertat provisional dictada dilluns passat pel jutge Juli Solaz.

Actualitzat
En el llarg i extens recurs d'apel·lació, el fiscal desgrana punt per punt l'argumentació del jutge Solaz a l'hora de dictar la llibertat provisional de tots dos imputats i recorda l'eco social que ha tingut aquest cas. Aquest element de ponderació a l'hora de calibrar l'existència del perill de fuga "no ha estat objecte de valoració per part de l'instructor, que n'ha omès qualsevol reflexió", indica el recurs.

Els fiscals del "cas Millet" volen que el jutge reconsideri la seva decisió i acordi presó provisional incondicional per a Fèlix Millet i Jordi Montull. Insisteixen que sí que hi ha risc de fuga, d'una banda, per la gravetat de la pena que seria major; i de l'altra, segons els fiscals, l'actual entorn social i familiar també podria accelerar la fugida.

A l'escrit, els fiscals acaben argumentant que les penes imputades a Millet i Montull sumarien tants anys com les que corresponen als delictes de violació, de tràfic de cocaïna o, fins i tot, d'homicidi consumat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut