Imatge d'arxiu de passatgers facturant en un aeroport. (Foto: EFE)
L'aturada ha quedat desconvocada. (Foto: EFE)
Madrid

La Fiscalia denunciarà 44 controladors del Prat per vaga encoberta

La Fiscalia de Barcelona ha decidit presentar una denúncia contra 44 controladors aeris que no van prestar servei en la vaga encoberta del pont de la Puríssima del mes de desembre del 2010. En la seva denúncia, la fiscalia imputa als controladors que no van anar a treballar aquells dies, tots del centre de Gavà, un delicte contra la navegació aèria. Aquesta denúncia afecta només els controladors de la província de Barcelona.

Actualitzat
La Fiscalia de Barcelona presentarà una denúncia davant del jutjat número 7 de Gavà contra els 44 controladors aeris del Centre de Control de Gavà per un delicte de sedició i un delicte d'abandonament de funcions durant la vaga del pont de desembre. I és que la Fiscalia entén que els controladors de Gavà són els responsables del col·lapse de l'espai aeri de la zona est, que controla la franja mediterrània, les Balears i les connexions amb l'Àfrica, ja que el centre controla els avions que sobrevolen els 25.000 peus d'altura i els que volen per sota corresponen a les torres de control.

Els 44 controladors denunciats són, precisament, els que es van agafar la baixa el 3 de desembre a la tarda o que no es van presentar al torn de nit ni de l'endemà, i que es van negar a declarar davant de la Guàrdia Civil. A més, tampoc van presentar el justificant mèdic per la seva absència.
Anar al contingut