La delegada del govern a la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa (EFE)
La delegada del govern a la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa (EFE)
Madrid

La fiscalia denuncia per frau la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa

La fiscalia imputa a Dancausa un delicte societari de caire penal, per al qual s'estableix una pena d'1 a 4 anys de presó

RedaccióActualitzat

L'endemà de la dimissió d'Esperanza Aguirre, la corrupció no deixa d'aflorar a la Comunitat de Madrid. Ara, la fiscalia de Madrid denuncia un cas vinculat a Mercamadrid; en concret, contra l'actual delegada del govern a la comunitat, Concepción Dancausa, i 15 persones més. La fiscalia imputa a Dancausa un delicte societari de caire penal, per al qual s'estableix una pena d'1 a 4 anys de presó.

El cas va arribar a la fiscalia a partir d'un informe de l'equip de Manuela Carmena. El document denunciava malversació de fons públics en la gestió d'uns terrenys per part de Mercamadrid quan Dancausa era consellera. En l'operació s'havia detectat que Mercamadrid va cedir uns terrenys i, en comptes de cobrar un lloguer per la cessió, es pagaven, cada mes, més de 40.000 euros a l'empresa a qui se li havien cedit els terrenys.

En concret, l'informe conclou que Mercamadrid va assumir el pagament del lloguer de les naus a Merca Ocio durant vint anys per evitar un litigi judicial:

"Mercamadrid va resoldre de forma clarament lesiva per al seu patrimoni l'impagament de l'empresa adjudicatària".

La denúncia diu també que les naus "no tenen cap ús en l'actualitat ni fàcil arrendament a tercers, la qual cosa provoca un drenatge d'aproximadament el 10% del benefici anual" de Mercamadrid.

"Si l'acord es manté fins a la seva data de venciment, Mercamadrid haurà pagat més d'11 milions d'euros pel lloguer d'unes naus que ni li serveixen ni li donen rendibilitat" la qual cosa "és una quantitat superior al que suposadament hauria pagat a Merca Ocio si hagués perdut el litigi".

En aquesta societat mixta hi participa l'ajuntament en un 51%.

Anar al contingut