Antoni Vives era president del consell d'administració de Barcelona Regional quan es van fer els contractes
Antoni Vives era president del consell d'administració de Barcelona Regional quan es van fer els contractes
Barcelona

La Fiscalia denuncia dos suposats contractes falsos lligats a CiU a Barcelona Regional

Un dels dos treballadors contractats és Antoni Miquel, cantant dels Sírex, i l'altre és l'exalcalde de Cervelló Jesús Arévalo

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Barcelona ha decidit presentar una querella per la contractació de dos treballadors de l'empresa pública Barcelona Regional que, segons ha constatat, no se sap ni on treballaven ni quina feina feien. El president del consell d'administració de Barcelona Regional durant l'època d'aquests dos contractes era el també tinent d'alcalde d'Urbanisme, Antoni Vives.

Es tracta de dues persones vinculades a CiU que van cobrar 214.000 euros en quatre anys. Una d'elles és Antoni Miquel, cantant dels Sírex i exregidor de la federació nacionalista, que va cobrar gairebé 60.000 euros en dos anys com a treballador de Barcelona Regional sense que mai fes res per l'empresa. L'altre és l'exalcalde de Cervelló Jesús Arévalo.

El ministeri públic sosté que Antoni Vives es va servir del seu càrrec per aconseguir que el director de l'empresa, el també querellat Guillermo Müller, els contractés "aparentant que prestarien serveis relacionats amb projectes específics desenvolupats per aquest ens, i això amb plena consciència que mai farien per a Barcelona Regional treballs de cap mena".

Segons la Fiscalia, tot plegat podria constituir un delicte de prevaricació, tràfic d'influències, malversació de cabals públics i falsedat documental.

En canvi, la Fiscalia ha arxivat la denúncia per irregularitats financeres presentada pel govern d'Ada Colau contra diversos aspectes de la gestió de l'empresa pública Barcelona Regional durant l'anterior mandat.

La investigació de la Fiscalia conclou que no hi ha indicis de criminalitat o d'infraccions de caràcter penal més enllà del que qualifica de vicis purament formals. També considera que alguna de les acusacions de l'actual equip de govern de l'Ajuntament contra els anteriors gestors de l'empresa s'han de situar només en el marc del debat polític sobre la conveniència i la utilitat de determinades actuacions.

Vives ha celebrat la decisió de la Fiscalia d'arxivar les denúncies per irregularitats financeres i s'ha posat a la seva disposició per aclarir la contractació dels dos treballadors.

En un comunicat, el grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat aquest divendres que els suposats contractes falsos a Barcelona Regional de dos càrrecs de l'entorn del partit durant el mandat de Xavier Trias com a alcalde de la ciutat "quedaran aclarits en els següents tràmits judicials".

Anar al contingut