El regidor Josep Maria Alsina durant el judici
El regidor Josep Maria Alsina durant el judici
Torà

La Fiscalia demana un any de presó per a l'extinent d'alcalde de Torà acusat de matar a trets un gos abandonat

L'acusat reconeix haver matat el gos abandonat però nega haver rematat l'animal amb un pal com defensava una de les associacions que el van denunciar

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns el jutjat penal de Lleida ha acollit el judici del regidor de Torà Josep Maria Alsina, acusat al març del 2012 de matar a trets un gos abandonat.

L'extinent de l'Ajuntament de Torà ha reconegut que va matar el gos abandonat disparant-li amb una escopeta, però que mai va voler maltractar-lo. D'aquesta manera, ha negat que agafés un pal per rematar l'animal, com defensava l'associació ecologista Ipcena, una de les dues entitats que van denunciar la mort de l'animal.

Després de diversos intents de l'Ajuntament per trobar algú que es fes càrrec del gos, se'l va capturar i i lligar en un pal. Va ser llavors quan Alsina, en presència de diversos testimonis, el va sacrificar. Per la polèmica que va generar la mort del gos a les xarxes, l'alcaldessa de Torà va destituir Alsina del seu càrrec de tinent d'alcalde, tot i que el va mantenir com a regidor.

La llavors alcaldessa del municipi, Mercè Valls, també va ser imputada en aquest cas. No obstant això, avui ha anat a declarar com a testimoni, ja que va presenciar-ne els fets. D'altra banda, l'associació Ipcena, juntament amb la plataforma animalista del Segrià, s'ha concentrat minuts abans que comencés el judici per reclamar que es faci justícia pel cas.

La Fiscalia sol·licita un any de presó i tres d'inhabilitació de càrrec públic al considerar que Alsina és l'autor d'un delicte de maltractament animal. En canvi, la defensa manté que es tracta d'una falta que només implicaria una multa econòmica i cap tipus d'inhabilitació.

 

Anar al contingut