Ricardo Costa, sortint del TSJV el 2012 (ACN)

La fiscalia demana reobrir la investigació a Francisco Camps pel cas Gürtel

La petició es basa en les declaracions durant el judici de l'ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció demanarà investigar l'expresident valencià Francisco Camps pel cas Gürtel, pels possibles delictes de malversació de cabals públics i prevaricació.

Aquesta petició arriba després de les declaracions durant el judici de l'ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa, que va assenyalar directament Camps com a màxim responsable, i les dels empresaris finançadors de la trama i del partit.

Aquest i altres imputats van assenyalar Camps com el cervell de l'entramat del finançament il·legal del Partit Popular al País Valencià. Després d'aquestes incriminacions, la fiscalia ja va anunciar que valoraria les confessions.

 

Camps no va ser encausat en aquest cas per la prescripció dels delictes electorals i de falsedat documental investigats en el procediment, però ara s'obriria la porta als delictes de prevaricació i malversació, ja que els fets van passar el 2007.

A més de Costa, Álvaro Pérez "El Bigotes" també va confessar que Camps va donar el vistiplau al sistema de finançament il·legal i que Costa consultava amb el president tots els moviments.

Anticorrupció argumenta "noves revelacions" conegudes durant el judici. A partir d'aquí, el jutge José de la Mata ordenarà amb tota probabilitat la reobertura del cas i la fiscalia demanarà investigar Francisco Camps i altres noms com Juan Cotino.

ARXIVAT A:
GürtelCorrupcióMalversació
Anar al contingut