Jaume Matas sortint del centre penitenciari amb un permís de cap de setmana. (Foto: EFE)
Jaume Matas sortint del centre penitenciari amb un permís de cap de setmana. (Foto: EFE)
Palma

La fiscalia demana que es revoqui el tercer grau a Jaume Matas

El jutge dictaminarà sobre el grau de Matas a partir del 17 de novembre

RedaccióActualitzat

El Jutjat de Vigilància Penitenciària, d'on depèn la presó de Segòvia, ha rebut el recurs de la Fiscalia de Valladolid en què demana revocar el tercer grau a l'expresident de les Balears Jaume Matas i concedir-li el segon. Els presos que tenen el segon grau poden beneficiar-se de 36 dies de permís l'any, amb un màxim de 7 dies seguits, mentre que amb el tercer grau poden dormir els caps de setmana a casa seva, i entre setmana sortir a treballar i dormir en el centre d'Inserció Social. També tenen 48 dies de permís.

El jutge dictaminarà sobre el grau de Matas a partir del 17 de novembre. La fiscalia ha presentat el recurs amb els informes i documentació elaborada fins ara per justificar la decisió administrativa. Ara, i d'acord amb la llei orgànica penitenciària i el reglament penitenciari, el jutge traslladarà el contingut del recurs a Jaume Matas en un termini de 5 dies hàbils perquè el també exministre pugui presentar-hi al·legacions.

Institucions Penitenciàries va concedir el tercer grau a l'expresident de les Balears, que divendres passat va abandonar la presó, on compleix una condemna de 9 mesos per tràfic d'influències, per passar el cap de setmana a casa.

Anar al contingut