Exconsellers de Bankia entrant a la seu de l'entitat
Exconsellers de Bankia entrant a la seu de l'entitat
Madrid

La Fiscalia demana prudència al jutge Andreu per "no fer mal" a Bankia, perquè "el seu futur ens afecta a tots"

El fiscal Alejandro Luzón presenta un recurs contra la fiança de responsabilitat civil de 800 milions d'euros a la matriu de Bankia

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció insta l'Adiència Nacional a actuar amb prudència en el "cas Bankia". Argumenta que no s'ha de "fer mal" a l'entitat perquè "el seu futur ens afecta a tots".

La Fiscalia fa referència a la titularitat de l'entitat per part de l'Estat i al preu que es pugui vendre en un futur. El fiscal Alejandro Luzón ha presentat un recurs contra la fiança de responsabilitat civil de 800 milions d'euros a la matriu de Bankia i a quatre dels seus exconselleres.

Luzón creu que la fiança és "contraproduent per a la salut financera" de l'entitat, que "precisament és la millor garantia per afrontar qualsevol responsabilitat futura".

"El futur de l'entitat, concretat en el preu de venda que pugui obtenir-se de la participació majoritària que ostenta el FROB, ens afecta també a tots, inclosos els milers d'inversors que van anar a l'Oferta Pública  de Subscripció i que encara conserven les seves accions"

Destaca les incerteses

Al text, que publica l'agència EFE, Luzón reconeix que no es pot negar l'existència d'"indicis de criminalitat" però apunta que encara hi ha incerteses que "haurien aconsellat demorar" la decisió del jutge.

El fiscal recrimina al jutge Fernando Andreu que s'hagi basat exclusivament en les conclusions dels dos perits cedits pel Banc d'Espanya, que Luzón considera discutibles. Els perits van qüestionar els comptes de Bankia. 

El fiscal també critica que el jutge afirmés que l'informe pericial encarregat per l'entitat no contradiu les tesis dels perits del Banc d'Espanya. Segons Luzón, afirma totalment el contrària.

Anar al contingut