Madrid

La Fiscalia demana presó per als dos pirates detinguts pel segrest del tonyinaire basc

La Fiscalia ha demanat presó per als dos pirates detinguts pel segrest del tonyinaire basc "Alakrana" en aigües de Somàlia. Estan acusats de segrest i terrorisme. El vaixell està fondejat davant les costes somalis, encara amb una desena de pirates a bord. L'arrest dels dos pirates es va fer aquest dissabte a la nit en un moment en què els segrestadors van abandonar el vaixell, segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Presidència. Després d'aquestes detencions, continua l'operació de rescat. Fonts del govern espanyol han explicat que el pesquer basc "Alakrana" ja està encerclat per una fragata espanyola i una altra d'europea, molt a prop de la costa.

Actualitzat
La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega ha assegurat que la prioritat en el rescat és preservar la seguretat dels tripulants.

Alguns dels familiars dels 36 tripulants del tonyiner basc segrestat per pirates en aigües de Somàlia han rebut aquest diumenge al matí una trucada tranquil·litzadora. Els pescadors segrestats han parlat per telèfon amb els seus familiars per comunicar-los que estan bé i que els segrestadors els tracten correctament. 
 
L'"Alakrana" va ser capturat quan feinejava en aigües internacionals, a unes 400 milles de la costa.
Anar al contingut