Oriol Pujol en una imatge d'arxiu
Oriol Pujol en una imatge d'arxiu.
Barcelona

La Fiscalia demana formalment la imputació per suborn d'Oriol Pujol i la seva dona

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat formalment al magistrat que porta el "cas ITV" la imputació per suborn d'Oriol Pujol, de la seva parella Anna Vidal i dels empresaris Ricard Puignou i Sergi Alsina. La fiscalia té indicis que Pujol va rebre diners a canvi d'influir en la votació al Parlament de la llei que regulava les estacions d'ITV.

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat formalment al magistrat la imputació per suborn del diputat de CiU Oriol Pujol, de la seva parella Anna Vidal i dels empresaris Ricard Puignou i Sergi Alsina. Ha estat a la vista que s'ha fet aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El magistrat del "cas ITV", Enric Anglada, encara no ha redactat l'escrit d'imputació, però el mateix advocat de Pujol ho dóna per fet. Podrien ser citats després de Setmana Santa, segons fonts judicials.

La Fiscalia té indicis que s'haurien pactat pagaments entre Puignou i Pujol perquè el diputat influís en la votació al Parlament de la llei de seguretat industrial, que regula les estacions d'ITV. A canvi, Pujol hauria rebut 30.000 euros. En el mateix cas, Oriol Pujol ja està imputat per tràfic d'influències.

El jutge va considerar en un acte el 15 de gener que hi havia "indicis racionals" per atribuir un delicte de suborn a Oriol Pujol, la seva dona i els dos empresaris, si bé va convocar les parts per aquest dimarts perquè concretessin les seves posicions sobre la nova imputació, abans de la seva formalització definitiva.

La dona d'Oriol Pujol va declarar com a testimoni al maig de l'any passat davant del magistrat, en una sessió en la qual va admetre que havia cobrat una factura de 200.000 euros d'una empresa de Sergi Alsina, per un informe d'assessorament en el procés de reconversió industrial de la firma Sharp.

En la sessió d'aquest dimarts, el fiscal també ha demanat al jutge que citi com a testimoni Josep Tous, exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona, que està imputat en la causa per tràfic d'influències, ja que suposadament va ser contractat per la Generalitat per pacificar el sector de les ITV mentre estava a sou dels empresaris implicats en la trama.

El fiscal ha demanat que Tous comparegui perquè el seu nom apareix en la seqüència de correus electrònics, on Oriol Pujol suposadament demanava diners a Puignou a canvi de votar a favor dels seus interessos a la cambra catalana.

La defensa de Pujol ha demanat que se citin com a testimonis exalts càrrecs del tripartit durant aquella època: l'exsecretari general d'Indústria Antoni Soy i l'exsubdirector general de seguretat industrial Albert Roig.

La defensa d'Oriol Pujol també ha demanat al jutge que citi com a testimoni el diputat Eudald Casadesús, que va ser el portaveu del grup parlamentari de CiU quan es va debatre la Llei de Seguretat Industrial durant l'etapa del tripartit.

Anar al contingut