La Fiscalia demana al TSJC que la policia retiri els cartells favorables al referèndum

També li ha reclamat que requereixi a tots els ajuntaments catalans que impedeixin activament el referèndum, de moment, retirant els cartells que el promoguin

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat aquest dijous al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, que enviï requeriments a tots els ajuntaments de Catalunya perquè impedeixin que "es faciliti qualsevol tipus de recurs" per a la celebració del referèndum.

Aquesta mesura inclou la "prohibició d'imprimir, col·locar o difondre per qualsevol mitjà els cartells de foment de la participació o a favor del 'sí', havent de retirar, si és el cas, els cartells que ja s'hagin col·locat".

Demana la mobilització de les policies

La Fiscalia no es queda en aquesta petició: ha demanat també al TSJC que activi els tres cossos policials amb presència a Catalunya, Mossos inclosos, perquè impedeixin qualsevol tipus d'acció encaminada a l'organització del referèndum. En concret, diu:

"Que s'oficiï les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat amb competències en matèria de Policia Judicial –Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra–, a fi que s'adoptin les mesures necessàries per impedir la promoció, organització i celebració del referèndum il·legal."

Això implica requisar urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions, impresos i, "sobretot, els cartells de foment de la participació o a favor del 'sí' en el citat referèndum."

Mesures cautelars dins la querella contra l'AMI i l'AMC

La fiscalia ha inclòs aquesta petició a la querella contra la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i el de l'AMC, Miquel Buch. Ho ha fet com a mesures cautelars demanades al TSJC. En aquesta querella també demanava que es tanquin les pàgines web d'aquestes dues entitats.

De moment, el TSJC encara no ha fet públic si farà cas de la fiscalia i posarà en marxa aquestes mesures. Aquest organisme les ha demanades el mateix dia que es posa en marxa la campanya pel referèndum.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut