Els principals dirigents catalans van donar suport al portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, poc abans de la votació del seu suplicatori (AC…
Els principals dirigents catalans van donar suport al portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, poc abans de la votació del seu suplicatori (ACN)

La Fiscalia demana 9 anys d'inhabilitació per a Francesc Homs pel 9-N

En les conclusions provisionals, la Fiscalia del Tribunal Suprem demana que jutgin l'exconseller per prevaricació administrativa i desobediència greu

RedaccióActualitzat

La Fiscalia del Tribunal Suprem demana 9 anys d'inhabilitació per a Francesc Homs per la consulta del 9 de novembre. En l'escrit de conclusions provisionals, la fiscalia demana l'obertura de judici oral contra l'exconseller de la Presidència pels delictes de prevaricació administrativa i desobediència greu. Considera que Francesc Homs no va adoptar la suspensió de cap de les actuacions encaminades a l'organització de la consulta, malgrat que havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional.

L'escrit recorda que l'exconseller va impulsar activament els treballs preparatoris de la convocatòria del 9-N i que va posar els serveis jurídics del seu departament a disposició del CTTI (el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat) per exercir accions legals davant d'una eventual suspensió adoptada per empreses privades. La fiscalia afegeix que, després de conèixer la providència de suspensió del TC, Francesc Homs va potenciar el desenvolupament del "procés participatiu".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut