Rigau, Mas i Ortega dirigint-se al TSJC per declarar
Rigau, Mas i Ortega en una imatge d'arxiu dirigint-se al TSJC per declarar
Barcelona

La fiscalia del TSJC demana que es desestimin els recursos de Mas, Ortega i Rigau pel cas del 9-N

La fiscalia considera que "van pretendre aparentar que el procés quedava exclusivament en mans dels ciutadans voluntaris, quan en realitat no va ser així"

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Superior de Catalunya ha desestimat els recursos d'apel·lació de l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau contra la instrucció de la causa del 9-N en què manté l'acusació contra ells per presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

En canvi, ha descartat acusar l'expresident de la Generalitat Artur Mas per malversació, ja que entén que les despeses pel procés es van acordar abans que el Tribunal Constitucional suspengués la consulta. Aquest era l'únic delicte del qual s'acusa Mas que comportava pena de presó.

En el seu escrit, la fiscalia considera que "van pretendre aparentar que el procés quedava exclusivament en mans dels ciutadans voluntaris, quan en realitat no va ser així". D'aquesta manera, considera que la instrucció ha demostrat que la preparació de la consulta es va intensificar després de la suspensió del Tribunal Constitucional i conclou: "Sense els mitjans de l'administració autonòmica utilitzats abans, però també, i especialment, després de la suspensió cautelar" no s'hauria pogut fer la consulta.

Pel que fa al delicte de desobediència, diu que els investigats "coneixien i van comprendre perfectament el contingut i els efectes de la providència del Tribunal Constitucional, que era clara i inequívoca, i van decidir no acatar-la".

Anar al contingut