La infanta Cristina en una imatge d'arxiu.
La infanta Cristina en una imatge d'arxiu.
Palma

La fiscalia del "cas Nóos" s'oposa a la imputació de la infanta Cristina per falta d'indicis

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat un escrit al jutjat d'instrucció número 3 de Palma en què s'oposa a la imputació de la infanta Cristina per la seva implicació en el "cas Nóos" ja que considera que els indicis que hi ha sobre ella són "meres conjectures o sospites que no constitueixen elements vàlids d'imputació", segons han avançat fonts judicials.

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat un escrit, de 29 pàgines, al jutjat d'instrucció número 3 de Palma en què s'oposa a la imputació de la infanta Cristina per la seva implicació en el "cas Nóos" ja que considera que els indicis que hi ha sobre ella són "meres conjectures o sospites que no constitueixen elements vàlids d'imputació", segons han avançat fonts judicials. Així doncs, el fiscal Pedro Horrach, que ja va recorre el  mes d'abril passat contra la primera imputació de la infanta, considera que la investigació sobre les presumptes activitats delictives d'Aizoon no ha aportat indicis rellevants contra la filla menor del rei. És més, diu que no hi ha "un únic element de prova que vinculi la infanta amb activitats delictives, pròpies o alienes".

El fiscal emplaça a "rescatar i reproduir" els comentaris del jutge José Castro, quan va dir el 2012 sobre la imputació de la infanta que "prestar declaració en qualitat d'imputada no té com a finalitat buscar hipotètics i eventuals indicis de criminalitat" així com quan va afirmar que "els indicis han d'existir, tenir un caràcter objectiu, que equival que no siguin fruit de meres elucubracions per molt que aquestes puguin ser compartides per un nombre més o menys ampli de persones, i ser racionals".

El pronunciament de la fiscalia s'avança al del jutge José Castro, que en les pròximes setmanes ha de decidir si acorda o no encausar la filla del rei Joan Carles per presumpte delicte fiscal o de blanqueig de capitals.

De moment, el magistrat encara està pendent de rebre diversos informes policials i tributaris. Precisament, el jutge ha reclamat els moviments d'un altre compte bancari dels ducs de Palma. Concretament, Castro demana que se li enviï tota la informació referent als moviments bancaris de desembre del 2006 i gener del 2007 d'un compte que tenen conjuntament Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina.

Anar al contingut