Gaddafi segueix Sarkozy durant la visita del dictador libi al Palau de l'Elisi el 2007.
Sarkozy acompanya Gaddafi al Palau de l'Elisi, a París, el desembre del 2007. (Foto: Reuters)
París

La Fiscalia de París investiga si Gaddafi va finançar la campanya electoral de Sarkozy el 2007

La justícia francesa investigarà si l'expresident Nicolas Sarkozy va tenir el suport financer del dictador libi Moammar al-Gaddafi durant la campanya electoral de fa sis anys. La Fiscalia de París s'encarregarà de la investigació per aclarir si l'expresident francès va rebre 50 milions d'euros de Gaddafi. Sarkozy ha negat sempre qualsevol irregularitat.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia de París obre una investigació judicial a l'expresident Nicolas Sarkozy per esbrinar si el dictador de Líbia Moammar al-Gaddafi va finançar il·legalment la seva campanya l'any 2007. Mesos enrere, diverses informacions citaven un document dels serveis secrets libis que parlava d'una ajuda econòmica de 50 milions d'euros a Sarkozy. A més, poc després de l'inici de la intervenció armada que va acabar amb el règim de Gaddafi i amb la seva mort, el líder libi va amenaçar el llavors president francès de treure a la llum informació que el perjudicaria.

Sarkozy, que es va reunir amb Gaddafi el 2007 a París, ha negat sempre qualsevol irregularitat i ha destacat també que ell, com a cap d'estat de França, va liderar la intervenció internacional contra el govern libi ara fa dos anys.

La nova investigació oberta a Sarkozy sobre el finançament de la campanya que el va portar a la presidència de la República francesa s'afegeix a l'anomenat "cas L'Oréal", el presumpte pagament de 150.000 euros al partit de Sarkozy, l'UMP, per part de la dona més rica de França, Liliane Bettencourt, hereva de l'imperi de la indústria cosmètica. A França, les donacions privades a partits polítics no poden excedir els 7.500 euros.
Anar al contingut