Lleida

La Fiscalia de Lleida demana presó per a l'alcalde d'Alfarràs per donar papers a immigrants no empadronats

La Fiscalia de Lleida demanarà tres anys de presó per a l'alcalde d'Alfarràs, Josep María Torrelles (CiU), per emetre acreditacions de residència al seu poble a 149 immigrants no inscrits al padró. El fiscal demana també una multa de 5.400 euros i la inhabilitació per a l'acompliment de càrrec públic durant sis anys.

Actualitzat
La Fiscalia sosté que l'alcalde va emetre i va signar com a document públic certificat sota la forma d'acreditacions, en què afirmava que, segons fonts de l'alcaldia, un ciutadà estranger en situació irregular a Espanya havia residit durant un període determinat al municipi d'Alfarràs, coneixent que els esmentats ciutadans no es trobaven inscrits en el padró municipal. Així ho recull la qualificació del fiscal avançada avui pels diaris "Segre" i "La Mañana".

El fiscal del cas demana també una multa de 5.400 euros i sol·licita la inhabilitació especial per a l'acompliment de funció o càrrec públic de sis anys. Com que el Ministeri Públic considera que els fets poden ser un delicte de falsedat en certificat per autoritat o funcionari públic, planteja una qualificació alternativa de dos anys d'inhabilitació en lloc de sis.

Segons publica "Segre", l'alcalde d'Alfarràs ha sostingut sempre que va actuar per motius humanitaris. La investigació de la Policia Nacional no ha pogut constatar si se'n va lucrar.
Anar al contingut