Urnes en una escola per a la consulta del 9-N (Reuters)
Urnes en una escola per a la consulta del 9-N (Reuters)
Madrid

La Fiscalia de l'Estat demana al TSJC que investigui si es van fer servir fitxers públics en la preparació del 9-N

Vol aclarir si el Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació de la Generalitat va proporcionar les plataformes informàtiques per fer possible la consulta

Actualitzat
La Fiscalia de l'Estat ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que investigui si el Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació de la Generalitat, el CITT, va participar en la preparació del 9-N. En concret, demana que s'aclareixi si aquest centre va proporcionar les plataformes informàtiques per fer possible la consulta i si es van utlitzar fitxers públics amb dades dels ciutadans per fer la votació.

Segons la fiscalia de l'Estat, la documentació que s'ha aportat sobre les empreses privades que treballen per al centre de telecomunicacions de la Generalitat apunta que haurien treballat per fer possible informàticament el nou 9-N.

En concret, el fiscal sol·licita al magistrat que ordeni noves diligències per establir fins a quin punt la Generalitat va mantenir "en tot moment i fins al final" un control determinant sobre la preparació i el desenvolupament de la votació, "en oberta contradicció amb la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional", segons la nota feta pública per la Fiscalia.

Recordem que la Fiscalia ja va anunciar al novembre que podria ampliar la querella contra el president Mas i les conselleres Rigau i Ortega a d'altres persones.
Anar al contingut