Madrid

La fiscalia de l'Audiència Nacional no recorrerà la decisió de mantenir De Juana Chaos en presó preventiva

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha decidit acatar la decisió de mantenir en presó preventiva el pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos, en vaga de fam des del novembre. Inicialment els fiscals de l'Audiència Nacional eren partidaris de suavitzar el règim penitenciari de De Juana Chaos. Ara, en canvi, consideren que no hi ha motius per recórrer la decisió de la Sala Penal de la setmana passada. L'argument és que la idea de revisar la situació del pres no va ser una iniciativa seva, sinó dels tres magistrats que el van jutjar.

Actualitzat
El fiscal portaveu, Vicente González Mota, ha justificat que la fiscalia es va limitar a emetre un informe en resposta a un requeriment de la Sala Penal de l'Audiència Nacional. És a dir, que la fiscalia es va limitar a donar la seva opinió arran d'una petició externa dels jutges que van condemnar De Juana Chaos a dotze anys i set mesos de presó per amenaces terroristes arran d'uns articles publicats a la premsa basca.

D'entrada, els fiscals havien defensat la presó atenuada pel fet que es tracta d'un pres preventiu, que la sentència no és ferma i també perquè asseguraven que no es podia ordenar per tercera vegada l'alimentació forçosa de De Juana Chaos. Si s'hagués acceptat la proposta, el pres estaria en una mena d'arrest domiciliari. Finalment, però, la setmana passada el ple de la Sala Penal va acordar per dotze vots a quatre mantenir el pres d'ETA De Juana Chaos tal com estava, empresonat de manera preventiva.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut